Met FotoPasRanden is gemakkelijk een mooie rand (kader of passe-partout) in een digitale foto te maken. Het passe-partout kan gekleurd zijn, effen of met een kleurgradiŽnt, al of niet in combinatie met een foto als achtergrond.

Tevens kan hierdoor de verhouding breedte/hoogte worden aangepast aan bijvoorbeeld een fotolijst of beeldscherm.
Ook kunnen de foto's worden verkleind (aantal pixels veranderen) met een hoge kwaliteit, en van een watermerk worden voorzien.
Bekijk via de link informatie een aantal voorbeelden van de mogelijkheden.

 
Bent u ook een enthousiast gebruiker van het programma Picasa? Om uw foto's te bewerken of om albums op internet te zetten? Alleen jammer dat het programma zo veel verborgen bestanden achterlaat in allerlei picasa-originals mappen.

Het programma PicasaCleanUp zoekt al deze bestanden voor u op. En naar wens kunt u ze dan kopieŽren (naar bijvoorbeeld een externe harde schijf) en/of verwijderen. Dat kan U al gauw meerdere Gbyte aan schijfruimte opleveren.
Zie verder bij "informatie".

 
Met het algemene Site & Slide programma kunt u presentaties, animaties, en volledig automatische "dia-shows" maken, gebaseerd op web-pagina's.

Maar het heeft ook speciale mogelijkheden om foto's in een dia-voorstelling te vertonen. De foto wordt daarbij opgenomen in een html-pagina, waarvan u heel gemakkelijk verschillende indelingsmodellen kunt kiezen, teksten erbij kunt opnemen, achtergrondkleuren of -afbeeldingen kunt instellen en dergelijke.

Ideaal om tijdens een expositie uw foto's in een doorlopende voorstelling te presenteren.